fredag 30 augusti 2013

mitt nya "hemland"

nu ar jag framme. i Burma. i Rangon. i mitt nya "hemland." kanns lite markligt att tanka pa att jag ska spendera mitt kommande halvar mitt bland man i langkjolar. fast pa ett bra satt. det gor det liksom till sitt eget. har inte hunnit upptacka sa mycket an men min respons ar positiv. regnperioden haller fortfarande i sig sa allt lyser gront innan det blir morkt. da finns det inte manga gatlampor trots att det bor 6 miljoner manniskor har.

hur som helst har resan flytit mer an bra. hade lite bekymmer pa Arlanda med att de inte forstod vad som stod pa mitt visum, alltsa ansags det som ogiltigt men efter att personalen gjort nagra loprundor bestamde de sig anda for att dela ut boardingpass hela vagen till Rangon. flyget mellan Stockholm och Doha kampade jag forbrilt for att inte somna, vi flog namnligen Qatars nyaste plan och nog var det modernt alltid. kandes valdigt lyxigt och utbudet av filmer pa den lite extra stora skarmen ville man inte missa. nar vi dock hoppade pa planet till Bangkok tog det inte manga sekunder innan jag slockande och sov hela vagen. de andra hade lite svart for det. i Bangkok fick vi sedan vanta ett par timmar innan vi fick hoppa pa det sista planet. aven dar var de lite tveksamma. de granskade vara visum noga och sprang ivag med passen. om det var for att vi var de enda vita forutom en aldre man eller om vi sag allmant skumma ut, det vet jag inte. men val i Rangon var det inga problem. de var sa glada och hjalpsamma i alla kontroller och dar vi inte hade svar fyllde de i papprena lite hur som. sa slutligen fick vi 70 dagar till att borja med. pa villkor att wille medelar med jamna mellanrum att vi skoter oss. och det ska vi val forsoka klara av. for jag tror jag kommer trivas.

2 kommentarer:

  1. Hej Lina!
    Här kommer en hälsning från den coolaste söndagsskolklassen i Frövi. Hösterminen börjar idag. Och vi kommer att följa din blogg. Vi lovar att be för dig. Vi som är här idag är Malin, Josefine, Filip, Eva och Kenneth. Men vad har du för bakgrund på din blogg? Eva tror att det är en spya- mår du inte bra? Nu ska vi ner till Sommarhemmet för att fortsätta med kyrkan. Igår döptes tre stycken vid Prästryggen, Ida Skoglund, Albin Schönström och Peter Gerhardsson. Nu måste vi skynda vidare. Hej då!

    SvaraRadera
  2. haha, vad söta ni är. såg bilden på facebook. blev så himla glad men det skrev jag ju också. ni är verkligen den bästa söndagsskolan!
    och nej, det är inte spya. det är konst, eller något? men jag ska försöka ändra det för evas skull. så hon kan fortsätta följa mig. ska bara komma på hur man göra. för jag är ju så teknisk. eller inte. haha

    SvaraRadera